Médecins sans frontières
Accueil / Wat doen we? / Transport en douane

Transport en douane

Transportmanagement

De afdeling Transport en douane organiseert de verzending van goederen van de site van MSF Supply naar de missies, maar ook van een deel van de bestellingen van leveranciers naar ons magazijn.

Ons doel is de goederen te verzenden tegen een optimale prijs, met de beste route en in de beste omstandigheden, met inachtneming van de door de missies gevraagde termijnen. Om deze zendingen te vergemakkelijken zijn we ook houder van de vergunning “bekende afzender”, waardoor we de wachttijden en de kosten op de luchthavens kunnen beperken. 

Onze kantoren in 360

We passen de omstandigheden (gecontroleerde temperatuur 15-25°C), de transportmiddelen (weg, zee, lucht en charter) en de verpakking (keep cool 2-8°C en gevaarlijke producten) aan de specifieke kenmerken van de vervoerde producten aan.

Voor de uitvoering van ons werk werken wij nauw samen met de afdeling Operations, het magazijn, de missies en de transporteurs.

Het team is ook verantwoordelijk voor het opstellen en voorbereiden van de nodige documenten voor de uitvoer, de invoer en het vervoer van goederen.

Een deel van het team houdt zich bezig met het goede beheer van het magazijn onder douanetoezicht en de douanedocumenten die nodig zijn voor internationale douaneprocedures.