Médecins sans frontières
Accueil / Wat doen we? / Magazijn

Magazijn

De fysieke stroom

Het magazijn zorgt voor kwaliteitscontrole, opslag, voorbereiding en verzending van de door de missies bestelde artikelen en kits.

Ontvangst

Het team ontvangt alle bestelde en geleverde goederen volgens de geldende procedures, organiseert de retourzendingen naar de leveranciers en stuurt vrachtwagens voor het lossen.

Dagelijks worden 40 tot 50 leveringen ontvangen.

Controle

De controleur voeren de fysieke controle van de geleverde goederen uit, waarbij ze ervoor zorgen dat deze overeenstemmen met de conformiteitscriteria en met wat er daadwerkelijk is besteld voor de missie.

Zodra de controle is voltooid en de artikelen in orde zijn, worden ze naar de opslagzone gebracht. 

Maandelijks worden meer dan 900 controles uitgevoerd.

Productie van kits

Een kit is een reeks materialen en voorwerpen, geselecteerd en samengesteld om te reageren op een specifieke situatie of activiteit (vaccinatie, spoedoperatie, cholera-epidemie …).

We hebben een grote expertise ontwikkeld in de samenstelling van deze kits. We houden permanent voorraden aan die in geval van nood onmiddellijk beschikbaar moeten zijn. 

De productie van kits en het bijwerken ervan (afhankelijk van de levensduur van de artikelen in de kit) nemen gemiddeld 65 tot 100 werkuren per week in beslag.

Orderpicking en verpakking

Als onderdeel van een belangrijke logistieke functie in het magazijn is de hoofdtaak van de orderpicker het picken uit de voorraad en het verpakken van artikelen volgens de informatie die op zijn scherm verschijnt.

Elke orderpicker bereidt gemiddeld 200 artikelen per week voor.

Vrachtvoorbereiding

De magazijnier bereiden de vracht fysiek voor volgens de vervoersbeperkingen en de Good Distribution Practices (GDP), met inachtneming van de termijnen.

Vracht wordt voor verschillende productcategorieën en vervoerswijzen op verschillende wijze voorbereid.

Vracht laden

De goederen worden in containers of vrachtwagens geladen, afhankelijk van het laadschema en de wijze van vervoer.

Maandelijks worden 26.000 pakketten verzonden.