Médecins sans frontières
Accueil / Wie zijn wij? / Ons verhaal

Ons verhaal

1989

Genesis

Ons verhaal begint in 1989 in de Deschampheleerstraat in het centrum van Brussel. Met 8 zorgden we in de kantoren van AZG België voor de aankoop, opslag en verzending van alle bestellingen naar de missies. We beschikten over een magazijn van slechts een paar honderd vierkante meter, aangevuld met een voorraad inbij Brucargo in Zaventem.

Genesis
1994

Nieuw pand

Enkele jaren later volgden we AZG België naar hun nieuwe vestiging in Jette en werd ons volledige magazijn overgebracht naar Brucargo (1.500 m²).

Nieuw pand
2002

Tweede zet

Door de toenemende activiteit volgde een tweede verhuizing naar Merchtem, waar de ondersteunende activiteiten en het magazijn op dezelfde plaats werden ondergebracht (magazijn van 5.500 m²).

Tweede zet
2012

Verhuizing en uitbreiding

Verhuis naar Neder-Over-Heembeek naar een magazijn van 12.000 m², dat in 2018 werd uitgebreid tot 16.500 m².

Verhuizing en uitbreiding
2023

MSF Supply vandaag

Vandaag staat een team van 120 personen in voor het garanderen van de kwaliteit van de producten, het aankopen tegen de beste voorwaarden, het verzekeren van de beschikbaarheid van de producten, het voldoen aan de behoeften van de missies, het opslaan en beheren van het materiaal in goede omstandigheden, het verzenden volgens de beperkingen van de interventielanden en het produceren van gebruiksklare kits. Dit alles terwijl AZG en haar andere partners nog steeds op noodsituaties kunnen reageren.

MSF Supply vandaag